2 sonucun tümü gösteriliyor

Takoz Gövde Solenoid Valf Nedir?

Takoz gövde solenoid valf, bir elektromanyetik valftir. Bu valf, bir manyetik alan oluşturularak açılıp kapatılabilen bir vanadır. Bu sayede, bir akışkanın bir bölgeden diğerine geçişini kontrol edebilir. Gövde, kovan, bobin, diyafram ve çekirdekten  oluşmaktadır.

Solenoid Valf normalde kapalı (bobinden enerjiyi aldığında kapalı olan vanayı açmak üzere) ve  normalde açık (bobinden enerjiyi aldığında açık olan vanayı kapatmak üzere) olmak üzere iki tip olarak imal edilmektedir.

Takoz Gövde Solenoid Valf Nerelerde Kullanılır?

Takoz gövde solenoid valflar, genellikle hidrolik ve pnömatik sistemlerde kullanılır. Bu sistemler, genellikle makine ve ekipmanlarda bulunur ve bu cihazların hareketini kontrol etmek için kullanılır.

Öneriler

Solenoid valfi bobin yukarıda kalacak şekilde monte ediniz. Tesisatta solenoid valften önce pislik tutucu gibi vs. filtreler kullanınız. Yüksek sıcaklıklar için daha dayanıklı diyafram ve conta malzemesi kullanmaktayız. Siparişlerde yüksek sıcaklık için diyafram ve conta isteğinizi belirtiniz.

Normalde Kapalı Solenoid Valf Nedir?

Normalde Kapalı Solenoid valf başlangıçta akışkanın geçişine izin verir. Valfin açılması için bobine gelen elektrik akımı ile bobin harekete geçerek çekirdeği yukarı doğru çeker ve orifis deliğinin ağzını açılır ve bu sayede yüksek basınç altındaki akışkan bypass deliğinden hızlı bir şekilde çıkışa ilerler. Bu ilerlemeyle birlikte içerideki basınç çok hızlı bir şekilde düşer ve içerde basınç farkı oluşur. Bu farktan dolayı diyafram yay kuvvetini yenerek yukarı doğru kalkar ve akışkan geçişine izin verilir bu sayede valf açık konuma gelmiş olur. Tüm bunlar çok kısa bir zaman içerisinde gerçekleşir. Ürünümüz en iyi verim alabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Normalde Açık Solenoid Valf Nedir?

Normalde Açık Selenoid valf başlangıçta akışkanın geçişine izin verir. Valfin kapanması için bobine gelen elektrik akımı ile bobin harekete geçerek çekirdeği aşağı doğru iter ve orifis deliğinin ağzını kapatır ve bu durumda içerdeki basınç gittikçe yükselerek diyaframı aşağı doğru iter ve akışkanın geçtiği orifisi kapatır. Kısa bir zamanda basınç diyaframın üzerine homojen bir şekilde yayılır ve akışkanın basıncından daha yükseğe gelen basınç akışkanın diyaframı kaldırmasını engeller bu sayede valf kapalı konuma gelmiş olur. Tüm bunlar çok kısa bir zaman içerisinde gerçekleşir. Ürünümüz en iyi verim alabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Solenoid Valf Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
  • Bobin kullanılacağı çalışma voltajına uygun seçilmelidir (AC-DC). Uygulanacağı yere göre koruma ve yalıtımı sağlanmalıdır. (Elektrik Hava geldiğinde açılıp, elektriği kestiğinizde tekrar kapalı pozisyonu alır)
  • Kullanacağınız hat veya sistemde minimum ve maksimum basınç değerleri valfin seçiminde çok önemlidir.
  • Akışkanın niteliği ve sıcaklığı valfin seçimine direkt etkendir
  • Akışkanın yönü ile gövde üzerinde ok işareti aynı yönde olup montaja dikkat edilmelidir.
  • Solenoid valf çekvalf işlevi görmediğinden ters basınçlarda akışkan geri akar. Bu durumlarda solenoid valften sonra bir çekvalf takmak bağlantı açısından doğrudur.
  • Valfin takılı olduğu hat pisliklerinden arındırılmış olmalıdır.