Gösterilen sonuç sayısı: 2

Solenoid Yakıt Valfi Nedir?

Solenoid Yakıt Valfleri; doğalgaz, hava, petrol türevleri, su gibi akışkanları kontrol etmeyi sağlayan elektromanyetik valflerdir. Bobinin içerisine verilen elektrik gücü sayesinde valfin içerisindeki pistonun hareket etmesi sağlanır. Elektrik akımı bobin içerisinde hareket eder, piston elektromıknatıs halini alır ve bobinin kullanım durumuna göre piston hareket eder. Bu şekilde giriş kanalı akışkan maddeyi çıkış yönü doğrultusunda iter. Sinyal kesilirse vana eski durumuna döner ve akışkan maddenin geçişi engellenir.

Solenoid Yakıt Valfi Nasıl Çalışır?

Solenoid yakıt valfi, bir aracın motoruna yakıt akışını kontrol etmek için solenoid adı verilen elektromekanik bir cihaz kullanarak çalışır. Solenoid, içinden bir elektrik akımı geçtiğinde manyetik alanla çevrili bir tel bobindir. Solenoide elektrik akımı uygulandığında, solenoidin içindeki hareketli çekirdeği çeken bir manyetik alan oluşturur. Hareket edebilen çekirdek, yakıt akışını kontrol eden bir valfe bağlıdır.

Solenoid valf etkinleştirildiğinde ve hareketli çekirdek solenoidin merkezine çekildiğinde, valfi açar ve yakıtın yakıt deposundan motora akmasına izin verir. Solenoide giden elektrik akımı kapatıldığında, manyetik alan kaybolur ve hareketli çekirdek orijinal konumuna geri dönerek valfi kapatır ve yakıt akışını durdurur.

Solenoid yakıt valfi, valfi gerektiği gibi açmak veya kapatmak için solenoid’e bir elektrik sinyali gönderen motorun elektronik kontrol modülü (ECM) tarafından kontrol edilir. ECM, gaz kelebeği konumu, motor hızı ve hava akışı gibi motordaki çeşitli sensörleri izler ve verimli yanma için uygun yakıt-hava oranını korumak ve aşırı yükleme nedeniyle motor hasarını önlemek için solenoid yakıt valfini buna göre ayarlar.

Öneriler

Solenoid valfi bobin yukarıda kalacak şekilde monte ediniz. Tesisatta solenoid valften önce pislik tutucu gibi vs. filtreler kullanınız. Yüksek sıcaklıklar için daha dayanıklı diyafram ve conta malzemesi kullanmaktayız. Siparişlerde yüksek sıcaklık için diyafram ve conta isteğinizi belirtiniz.

Normalde Kapalı Solenoid Valf Nedir?

Normalde Kapalı Solenoid valf başlangıçta akışkanın geçişine izin verir. Valfin açılması için bobine gelen elektrik akımı ile bobin harekete geçerek çekirdeği yukarı doğru çeker ve orifis deliğinin ağzını açılır ve bu sayede yüksek basınç altındaki akışkan bypass deliğinden hızlı bir şekilde çıkışa ilerler. Bu ilerlemeyle birlikte içerideki basınç çok hızlı bir şekilde düşer ve içerde basınç farkı oluşur. Bu farktan dolayı diyafram yay kuvvetini yenerek yukarı doğru kalkar ve akışkan geçişine izin verilir bu sayede valf açık konuma gelmiş olur. Tüm bunlar çok kısa bir zaman içerisinde gerçekleşir. Ürünümüz en iyi verim alabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Normalde Açık Solenoid Valf Nedir?

Normalde Açık Selenoid valf başlangıçta akışkanın geçişine izin verir. Valfin kapanması için bobine gelen elektrik akımı ile bobin harekete geçerek çekirdeği aşağı doğru iter ve orifis deliğinin ağzını kapatır ve bu durumda içerdeki basınç gittikçe yükselerek diyaframı aşağı doğru iter ve akışkanın geçtiği orifisi kapatır. Kısa bir zamanda basınç diyaframın üzerine homojen bir şekilde yayılır ve akışkanın basıncından daha yükseğe gelen basınç akışkanın diyaframı kaldırmasını engeller bu sayede valf kapalı konuma gelmiş olur. Tüm bunlar çok kısa bir zaman içerisinde gerçekleşir. Ürünümüz en iyi verim alabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Solenoid Valf Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
  • Bobin kullanılacağı çalışma voltajına uygun seçilmelidir (AC-DC). Uygulanacağı yere göre koruma ve yalıtımı sağlanmalıdır. (Elektrik Hava geldiğinde açılıp, elektriği kestiğinizde tekrar kapalı pozisyonu alır)
  • Kullanacağınız hat veya sistemde minimum ve maksimum basınç değerleri valfin seçiminde çok önemlidir.
  • Akışkanın niteliği ve sıcaklığı valfin seçimine direkt etkendir
  • Akışkanın yönü ile gövde üzerinde ok işareti aynı yönde olup montaja dikkat edilmelidir.
  • Solenoid valf çekvalf işlevi görmediğinden ters basınçlarda akışkan geri akar. Bu durumlarda solenoid valften sonra bir çekvalf takmak bağlantı açısından doğrudur.
  • Valfin takılı olduğu hat pisliklerinden arındırılmış olmalıdır.